Az eltűnt hangok meséje

Együttműködésben a Délibáb Társulattal

Bábszínház zenével, zenés műsor bábszínházzal.
A gyerekek és a játék segítségével sok minden kiderül a hangszerekről és a muzsikáról.

De jó is lenne, ha minden ember zenére ébredne és zenére aludna el. Vidám muzsika szólna folyton-folyvást. Biztos nem lenne több bánat és szomorúság a világon.

Ha hosszabb videót szeretne látni az előadásról, kattintson IDE!

Metronóm mester és tanítványai elhatározzák, hogy megajándékozzák az embereket, elviszik hozzájuk a zenét. Először a furulya, majd a szájzongora, végül az ütőhangszerek indulnak útnak, de sajnos egyikük sem jár sikerrel. Útjuk ugyanis egy sűrű erdőn át vezet, ahol Huncutvári Botfülű Manó várja a gyanútlan utazókat. Ő bizony ki nem állhatja a zenét, ezért a hangszerek hangocskáit eldugdossa, szétszórja a fák között. Már-már kudarcot vallana a szándék, amikor Metronóm mester úgy dönt, hogy közbelép. A gyerekek segítségével -akik természetesen eddig sem ültek tétlenül,- visszaszerzi Huncutvári Botfülű Manótól a kottafejeket, és a velük leírt zenét a hangszerekkel együtt végre diadalmasan átadja az embereknek. Mivel pedig minden és mindenki kéznél van, a mese végén megszólal a zenekar.

Eltünt hangok meséje

Mi a metronóm?
Hogy működik a furulya?
Hogyan kell az ütőhangszereken játszani?
Miért van a kotta?

Mozdulatjátékok, tempójáték, képmutogatás, találós kérdések, közös zenélés és éneklés. Ötletes és látványos díszletek, hangszerekből készült bábok, amelyeken játszani is lehet.

Az előadás egész évben játszható. Időtartama kb. 45 perc. Technikai igénye nincs.